Szolnok

2020.01.23. 16:30

Parkolókat adtak át a Széchenyin

Már évek óta problémát jelent a Széchenyi városrészben a parkolás. A tervek szerint összesen száznegyvennyolccal bővül a férőhelyek száma.

P. Pusztai Nóra

– Lelkiismeretbeli ügy is, hogy ez a fejlesztés megvalósuljon, ismerem az emberek igényeit, és tudom, milyen sokat jelent az újonnan kialakított parkolórész – hangsúlyozta Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő szerdai, helyszíni sajtótájékoztatóján. A huszonötmillió forintból harmincnégy új parkolót építettek a Malom úton, melyek közül tizennégyet már korábban használatba vehettek a lakók.

A városrészt érintő parkolóépítési projekt részeként negyvennégy férőhely már elkészült a Hild Viktor úton, hamarosan átadnak további kialakított helyeket a Botár Imre út mögötti területen. Negyedik ütemben a Czakó Ele­mér és a Karczag László utcák környékére terveznek még bővítést.

Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója a sajtó munkatársainak elmondta: a Botár Imre úton kialakított parkolók térkövezése elkészült, az oda vezető út aszfaltozása hiányzik még, a munkálatokat az időjárási körülmények sem teszik lehetővé, valamint körülbelül márciusig az aszfaltgyártó üzemek is leállnak. Azokat a parkolókat tavasszal adják majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában