Generációk együttműködése

2020.02.05. 19:00

A nyugdíjas foglalkoztatás előnyeiről tartottak fórumot Szolnokon

Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KöZÉSZ) szervezésében Miért éri meg? címmel szakmai fórumsorozat indított, abból a célból, hogy elősegítse a nyugdíjas munkavállalók és az egyes foglalkoztatók hozzájutását az aktuális munkaerő-piaci információkhoz.

Kovács Berta

Az immár második programsorozat szerdai, szolnoki állomásán főként az idősek voltak jelen, bár a mikro-, kis- és középvállalkozások képviselőit is várták.

A Városházán megtartott fórumot Szalay Ferenc polgármester, az esemény fővédnöke nyitotta meg, hangsúlyozva, fontos, hogy hogy akik az életük jelentős részét leélték, és még aktívak, idős korban is hasznosnak érezzék magukat.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, hogy ma Magyarországon 2 millió 27 ezer 256 nyugdíjas van, és lényeges, hogy az ország erősödésének eredményeit minden generáció élvezhesse. Szólt a munkaerő-hiányról, hozzátéve, hogy a cégeknél nagyon hasznos, ha generációk dolgoznak együtt, hiszen minden korosztálynak megvan a maga erőssége.

A Szövetkezeti Kutatóintézet Nonprofit Kft. két munkatársa, dr. habil. Réti Mária PhD és dr. Bak Klára PhD a nyugdíjasok foglalkoztatásának jogszabályi környezetét mutatták be, a piaci szereplők gyakorlati szempontjait szem előtt tartva, kifejtve a szövetkezeten keresztül történő munkavállalás előnyeit.

A KöZÉSZ kötelékébe tartozó 18 szövetkezet több mint tízezer főt tömörít. Dolgos Attila, a szövetkezet alelnöke a munkáltatók szempontjából taglalta a szövetkezeti foglalkoztatás rugalmasságában rejlő lehetőségeket, gyakorlati szempontokat helyezve előtérbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában