Galériával

2020.02.27. 07:00

Idén a víz adta a fő témát a szolnoki Mátyás tudósai versenyen

Harminckilencedik alkalommal fogadta az indulókat a Szolnoki Körősi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI a Mátyás Tudósai tehetséggondozó versenyen.

Szabó Lilla Laura

Idén közel háromszázötven diák indult a versenyen

Fotó: Mészáros János

A rendezvényt a Szolnoki Tankerü­leti Központ is támogatta.

– A gyerekek a megye minden pontjáról érkeznek, idén csaknem harminc intézményből közel háromszázötven diák indult valamelyik kategóriában. Minden alkalomnak van egy témája, ebben a tanévben a víz köré szerveződtek a feladatok – részletezte Gál Gábor, az iskola igazgatója. A tanulók versmondásban, angol nyelvi ismereteikben, anyanyelvi tudásukban, rajzban és matematikában mérhették össze egymással képességieket.

– Az esemény minden évben nagy népszerűségnek örvend. Iskolánkban ezen a napon nincs tanítás, diákjaink részben versenyzőként, részben segítőként, házigazdaként vannak jelen – fejtette ki Gál Gábor. Hozzátette, az esemény színvonalát minden alkalommal kortárs alkotók műveivel igyekeznek emelni. Idén Marik Anikó hangulatos képei díszítették a falakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában