pályaorientáció

2020.03.02. 07:00

Díjazták a jó ötleteket és a kreatív gondolkodást a szolnoki versenyen

40 diák 9 csapatban mérte össze tudását szombaton a Szolnoki Szakképzési Centrumban megrendezett Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének (KEVIN) idei utolsó, szolnoki döntőjén.

Forrás: Budapesti Gazdasági Egyetem

A megmérettetés célja az volt, hogy minél inkább felszínre hozzák a fiatalok kreativitását – tájékoztatta hírportálunkat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kommunikációs és Marketing Irodája. A jelenlévők új üzleti gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg és beleáshatták magukat a business model canvas-üzleti tervek világába, illetve a pitch előadásmódban is kipróbálhatták prezentációs készségeiket.

A versenyen a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) konzorciumi partnere, a Hungarnet Egyesület „Mesterséges Intelligencia nyílt napot” szervezett, melynek keretében az alapvető Lego programkészítési elemek elsajátítása mellett Lego robot bemutatót is láthattak a diákok.

A BGE pályaorientációs programja keretében meghirdetett verseny harmadik regionális döntőjét a békéscsabai BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma „Team GDP” nevű csapata nyerte meg. A békéscsabai diákok egy olyan tárgykereső matrica ötletével nyertek, amelyet ha ráragasztunk az általunk gyakran elvesztett vagy nem talált tárgyakra és letöltünk egy applikációt, könnyedén megtalálhatjuk őket, ha az adott tárgy kiválasztása után a telefon sípoló hangját követjük.

Második helyen az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium „Szeva” nevű csapata végzett „Blind sticker” nevű, vakokat segítő tábla ötletével, amely a boltokban való tájékozódást segíti a polcok elejére kihelyezett Braille-írású tábla segítségével. A harmadik helyet a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium „Kevin Killer Team” nevű csapata „AntiTinder” nevű közösségi oldal létrehozásának ötletével szerezte meg, amely az embereket nem külsőségek alapján akarja összehozni, hanem mások közös utálata által.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában