Ifjúsági ülés

2020.03.06. 14:00

A bántalmazásról tanácskoztak Mezőtúron

Ifjúsági parlamenti ülést hívtak össze a bántalmazás megvitatására a városháza dísztermében nemrégiben.

Szabó Lilla Laura

Az eseményen Herczeg Zsolt polgármester is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. Kiemelte, hogy a zaklatás számos formában jelenik meg a társadalomban. Említést tett arról, hogy a közelmúltban a város egyik intézményében szintén történt egy megrázó eset, amikor is diákok inzultáltak egy pedagógust.

– Örülök, hogy részletesen szó eshet erről a témáról, hiszen fontos tanulságokat vonhatunk le – mondta a városvezető, aki kérte a diákokat, legyenek aktív részesei, hozzászólói az eseménynek. Ezt követően a tanulók a bántalmazás különböző formáiról hallhattak előadást Kádár Anikó, a Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetőjének, a pályázat szakmai vezetőjének tolmácsolásában. Majd Sándorné Pólik Róza, a szolnoki Regionális Krízisambulancia szakmai vezetője vetített le egy kisfilmet a zaklatásról. Végül a fiatalok hosszasan egyeztettek a szakemberrel észrevételeikről, következtetéseikről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában