galériával

2020.03.11. 07:00

Berényben is felhívták a figyelmet a méhek fontosságára

A Jászsági Mézlovagrend tagjai a beporzó rovarok fontosságára és védelmére hívták fel a diákok figyelmét március 10-én, a Beporzók Napján a Jász Múzeumban.

Illés Anita

Az intézmény első alkalommal csatlakozott a jeles környezetvédelmi nap országos programsorozatához. Molnár György méhész, a Jászsági Méhészegyesület elnöke előadásában ismertette a méhek megporzási tevékenységét, mert ez a legfontosabb hasznuk, hiszen az egyetlen rovar a világon, ami az emberek számára élelmiszert termel.

Felhívta a figyelmet a méhek pusztulására, az elmúlt években ugyanis méhek tömege tűnt el a Föld színéről. Kiemelte a vadon élő megporzó rovarok fontosságát is. A beporzók pusztulása, veszélyeztetettsége minden embert érintő probléma, mert mindennapi élelmünk közel egyharmadához szükség van a beporzó állatok szorgos munkájára.

Az ismertterjesztő, figyelemfelhívó előadás után a diákok mézkóstolón ismerkedhettek meg a különböző hazai mézfajtákkal és a folyékony arany jótékony hatásaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában