Blogban osztják meg érzéseiket a szolnoki diákok

Virtuális napló, vagyis blog írását adta ki feladatba tanulóinak a szolnoki Széchenyi István Gimnázium egyik magyar szakos tanára.

Szabó Lilla Laura

Dóra Krisztina tapasztalatai szerint az írás igen hatékony eszköznek bizonyult arra, hogy a diákok kiadhassák magukból félelmeiket, gondolataikat a kialakult helyzet kapcsán.

– Akarva, akaratlanul is párhuzamot vontam a mostani állapotok és az Anne Frank naplójában írtak között. Persze olyan értelemben, ami a bezártságot, elszigeteltséget, félelmet illeti. Azt a feladatot kapták tőlem, hogy vezessenek blogot. Az ettől idegenkedők pedig csak egyszerűen írjanak arról, hogy a koronavírus-járvány miatt keletkezett helyzetet miként élik meg, milyen érzések, gondolatok kavarognak bennük. Hogyan változik, változott bennük az iskolához fűződő viszonyuk – részletezte Dóra Krisztina.

Hozzátette, hogy ugyan szorgalmi feladatnak szánta, maga is meglepődött azon, hogy mekkora érdeklődés övezte. Rövid idő alatt rengeteg írás született, tanulói sorra küldték neki élményeiket.

– Megdöbbentő és egyben szívmelengető tapasztalni az őszinteségüket. Az, hogy ennyire közeli és érzelemgazdag témában írhatnak, egyúttal a szövegalkotási készségeiket is fejleszti, így bízom benne, hogy ilyen szempontból szintén hasznát látják majd a blogolásnak – mondta a magyartanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában