Életbe lépett az egykapus beléptetés a jászberényi kórházban

Újabb intézkedéseket vezettek be szerdától a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban.

Illés Anita

Erről az intézmény főigazgatója, Sinkó-Káli Róbert tett közzé tájékoztatót a kórház honlapján. Kéri a háziorvosokat, házi gyermekorvosokat, hogy minden, valóban sürgős beutalón szerepeljen a valós sürgősségi jelzésnél és valós sürgős diagnózisnál is külön pecsét. Minden egyéb, halasztható beutalóval jelentkező beteget visszairányítanak a beutaló orvoshoz.

Életbe lépett az egykapus beléptetés. Ez azt jelenti, hogy a Sürgősségi Betegellátó Osztály előtt felállított szűrősátorban a sürgős beutalóval érkező beteget csekklista alapján kikérdezik és a valóban sürgős ellátásra szorulókat a szükséges egységre irányítják az épületen belül, vagy kívül, a sebészeti tömb földszintjének, ebédlő felőli bejárata felé.

A sátorban egyszerre csak egy beteg tartózkodhat, a sátoron kívül várakozóknak pedig be kell tartani egymás között az ajánlott 1,5-2 méter távolságot. A gyermekek vizsgálatát a Gyermek Osztály épületének földszintjén, a Szemészeti Szakrendelés helyiségében végzik, majd állapotuk súlyosságától függően az osztályra felveszik, vagy otthonába bocsátják. A gyógyszertár nyitva tartása változatlan, ám a kiadás az utca felől történik.

Az intézet területére a betegek hozzátartozói nem léphetnek be, csomagátadás céljából sem. A családtagjaik részére szánt, gondosan lezárt csomagokat a főportán lehet leadni 8 és 18 óra között névvel, címmel, születési dátummal és az osztály megjelölésével ellátva. A csomagok ételt nem, csak ruhaneműt, tisztálkodási szert, gyógyszert tartalmazhatnak. Az intézmény konyhájáról rendelt ebéd árát átutalással egyenlíthetik ki. Az ebéd átvétele a főportán való megközelítéssel az ebédlőn kívül történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában