reményt is nyújt

2020.03.23. 11:30

Facsemetéket ültetnek a mezőtúri óvodákban

Fákat ültettek a túri Csoda-vár Központi Óvoda udvarában a napokban. Az intézményellátóval történt közös együttműködés eredményeként a dolgozók és a szakemberek több facsemetét helyeztek ki.

Szabó Lilla Laura

Az oktatási, nevelési intézmények hagyományszerűen már korábban is kaptak fákat, most az óvodákban nyílik lehetőség pótolni az elöregedett növényeket.

– Az is fontos cél volt, hogy amikor a gyerekek a szabadban játszanak, minél komfortosabban érezzék magukat. Magyar kőrist telepítettünk, ez antiallergén fajta, így az esetleg pollenérzékenységgel küzdő kicsik számára sem okoz kellemetlenséget – magyarázta Patkós Éva, a Mezőtúr Városi Intézmény, Csoda-vár Központi Óvoda intézményvezetője. Hozzátette, a közeljövőben a többi óvodánál is elültetik majd a csemetéket, mindenhol annyit, amennyit az udvar mérete lehetővé tesz. A Csoda-vár Óvodában egyébként tartanak ügyeletet, ám csökkentett létszámmal.

– A facsemeték egyúttal reményt adnak. A jelenlegi helyzet senki számára nem könnyű, mi magunk is nehezen éljük meg, hogy nincs gyermekzsivaj a folyosókon, termekben. De bízunk benne, hogy hamarosan túl leszünk ezen a mostani helyzeten – mondta Patkós Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában