továbbtanulás

2020.03.05. 17:30

Megyénkben igen népszerű a nyelv mellett az informatika

Összesítette a középiskolai felvételi eredményeket a Szolnoki Tankerületi Központ. A legtöbb intézményről általánosságban elmondható, hogy egy diák több tagozatot is megjelölt.

Szabó Lilla Laura

Fotó: Illusztrációfotó/Shutterstock

A tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium négy évfolyamos gimnáziumi képzésén öt tagozatot hirdettek meg. A legtöbb, 121 jelentkezés a humán tagozatra érkezett. Ezután az emelt szintű idegen nyelvi tagozat iránt érdeklődtek leginkább, méghozzá 84-en. A közszolgálati, azaz rendészeti és katonai képzést 56-an, az emelt szintű természettudomány és sport tagozatot 52-en, míg az emelt szintű informatikát 50-en jelölték meg.

A szolnoki Széchenyi István Gimnáziumba 355 nyolcadikos jelentkezési lapja érkezett be. Itt négy osztályban összesen hat képzési forma indul majd. Az A jelű osztály köznevelési típusú sportiskolai képzésre 65 fő, még az informatika emelt képzésre 97 fő jelentkezett. A B jelű osztály biológia emelt képzést 162 fő választotta. A C jelű osztály dráma képzésére 47, a vizuális kultúrára 55 fő felvételizett. Az angol nyelvi előkészítő évfolyamot 90 diák jelölte meg.

A számokból jól látszik, hogy a tanulók egy része több képzést is megjelölt. A biológia tagozat népszerűsége évek óta töretlen, ám a szep­temberben induló informatikai képzés iránt is sokan érdeklődnek. A Varga Katalin Gimnáziumba összesen 295 tanuló jelentkezett. Az Arany János Tehetséggondozó Programot 22, a matematika–angol programot 148 tanuló választotta. A magyar–angol két tanítási nyelvű program 70, az általános tehetséggondozó program 114 főt vonzott. A biológia–kémia világát 82 diák, az informatikáét 66 szeretné részletesebben megismerni tanulmányai során. A legnépszerűbb a matematika–angol, valamint az általános tehetséggondozó program.

A Verseghy Ferenc Gimnáziumot 221 nyolcadikos választotta továbbtanulási célként. A természettudományi tagozatot 100, a matematika speciális tagozatot 67 fő jelölte meg. Az angol nyelvi speciális tagozatra 54 a német nyelvi speciális tagozatra 26 jelentkezés érkezett. A társadalomtudományi tagozat évek óta vezeti a statisztikákat a népszerűség tekintetében, idén 121-en választották ezt az irányt. A legtöbb intézményről általánosságban elmondható, hogy egy diák több tagozatot is megjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában