épülő m4 autóút

2020.03.01. 11:30

Új csomópont kialakítását szeretnék elérni Abonynál

Hangsúlyos téma volt a minapi parlamenti ülésen az M4-es gyorsforgalmi út kiépítése.

Hartai Gergely

Földi László országgyűlési képviselő

Fotó: Hartai Gergely

Napirend előtti felszólalásában Földi László országgyűlési képviselő arról beszélt, reméli, hogy a fejlesztéseket követően jelentősen nő majd a térség tőkevonzó képessége és idegenforgalmi vonzereje. Egyúttal kiemelte, hogy a beruházás mintegy nyolcvanezer ember életét érinti közvetlenül, ugyanakkor a Tápiómente szempontjából is kulcsfontosságú tényező.

– Éppen ezért további támogatást kérek a projekt fontos kiegészítéséhez. Abonynál, a 3119-es jelű csomópontban, az M4-esre történő ráhajtás lehetőségének megteremtése még nincs megoldva, habár szükség lenne rá – hívta fel a figyelmet Földi László.

Továbbá jelezte, hogy a kezdeményezéshez csatlakozott Abony önkormányzata annak érdekében, hogy megóvja a várost a környezeti és forgalmi terheléstől, valamint a Tápiómente térsége is, amelynek lakói és vállalkozásai is igénylik ezt a csomópontot. A képviselő emlékeztetett, mind Cegléd, mind pedig az egész Dél-Pest megyei térség számára régi cél a gyorsforgalmi út létrejötte.

Földi László országgyűlési képviselő
Fotó: Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában