A neten tartanak órákat a tanárok Tomajmonostorán

Némi útkeresés után minden intézmény megtalálta a módszert, amellyel hatékonyan tudja működtetni a digitális távoktatást. Az elmúlt hónap tapasztalatai azt mutatják, sikerült megfelelő válaszokat adni a rendkívüli helyzetre a Tomajmonostorai Általános Iskolában is.

Ujvári László

– Intézményünk tanárai videóchaten és videós órán magyarázzák a matematika-, angol- és nyelvtanfeladatokat, a történelem tananyagról minden órához vázlatot kapnak, emellett mozgásnaplót kell vezetniük a napi testmozgásról – vezetett be a mindennapokba Gyulainé Túró Melinda intézményvezető.

A pedagógusok alapvetően a KRÉTA naplóban jelzik a tananyagot, ezt kiegészítve sokféle digitális platform adta lehetőséget igénybe vesznek.

Ugyanakkor a gyors átállás és gördülékeny kivitelezés ellenére az új módszer nem tökéletes.

– Megszűnt a közös munka, az együtt gondolkodás. Így sokkal több időt igényel a tanulás a gyermekek részéről, hiszen mindent egyedül vagy a szüleikkel kell megoldaniuk – mutatott rá az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában