A tiszteletdíjakat is támogatásokra fordítják Tiszaszentimrén

Igyekeznek mindenkinek segítséget nyújtani a községben, a járvány elleni védekezés miatt az önkormányzat több intézkedést is hozott az elmúlt napokban.

Ujvári László

Elsősorban otthonmaradásra kérik a falu idősebb lakóit, ha valakinek segítségre van szüksége, jelezheti azt a helyhatóság felé. Szórólapokon, valamint a település közösségi oldalán is feltüntették az erre a célra szolgáló elérhetőségeket.

– Az önkéntesek állhatatos munkáját ezúton is köszönjük – hangsúlyozta Koczúrné Tóth Ibolya, a település polgármestere. – Segítséget nyújtanak a bevásárláshoz és a gyógyszerek kiváltásához.

A települési önkormányzatok szociális feladatainak támogatására idén közel tizennyolcmillió forint támogatást kapott Tiszaszentimre. Ennek döntő többségét lakásfenntartásra fordítják, valamint biztosítják a köztemetéseket, temetési segélyeket, valamint a tanyagondnoki szolgáltatást. Rendkívüli települési támogatásra mindössze négymillió forint marad, ami várhatóan kevés lesz.

– A költségekben átcsoportosításra lesz majd szükség – tekintett előre a településvezető.

A veszélyhelyzet idején sem képviselő-testületi, sem bizottsági üléseket nem tartanak, valamennyi hatáskört a polgármester gyakorolja, de elektronikus úton folyamatosan egyeztet a testület tagjaival. Április elsejétől felfüggesztették a tiszteletdíjak kifizetését, az így felszabaduló összeget a rendkívüli önkormányzati támogatásokhoz tudják átcsoportosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában