egészségvédelem

2020.04.23. 07:00

Időseknek osztottak mézet a helyi méhészek

Ahogy azt a település polgármesterétől megtudtuk, a „kis csapat” mintegy háromszáz üveg mézet ajánlott fel a településen élő hatvanöt év felettiek számára, s azoknak, akik idén töltik be ezt a kort.

Rimóczi Ágnes

Egy adagnyi az adománymézből. Három önkéntes méhész, (balról jobbra) Lévai Miklós, Kovács György, Egyed István és Lovász Tibor polgármester

Forrás: Beküldött fotó

Az ötletgazda Kovács György volt, aki örömmel számolt be arról, hogy a méhészek egy emberként álltak mellé.

– Kérni se kellett senkit. Amikor beszéltünk a többiekkel erről, mindenki igent mondott. Jó érzés mindannyiunk számára, hogy segíthetünk – emelte ki a méhész.

Volt, aki üvegeket ajánlott fel, melyeket virágmézzel töltött meg a tizenöt önkéntes termelő. A méz kiszállítását az önkormányzat dolgozói a helyi polgárőrök közreműködésével vállalták, a támogatottak pedig örömmel és nagy hálával fogadták az egészséges ételt.

– A méz segít az immunrendszer erősítésében, ami ebben a nehéz időszakban különösen fontos. Nemes cselekedetnek tartom a méhészek tettét, mindenki példát vehet az önzetlenségükről – hangsúlyozta a felajánlással kapcsolatban Lovász Tibor polgármester. Hasonlóan vélekedtek maguk a támogatottak is, akik hálásak az adományért.

Kőtelek önkormányzata egyébként igyekszik támogatni a helyi méhészeket. Többek között részt vesz egy nemzetközi pályázatban az Esély Szociális Közalapítvány közreműködésével. A pályázatban a háztáji gazdaságok fejlesztése a cél. A településvezetés a helyi méhészeket vonta be ebbe a pályázatba, és a tavalyi évben megvásároltak egy mézadagoló berendezést. A gép megvásárlásához a pályázati forráson felül az önkormányzat is hozzájárult.

Egy adagnyi az adománymézből. Három önkéntes méhész, (balról jobbra) Lévai Miklós, Kovács György, Egyed István és Lovász Tibor polgármester
Fotó: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában