Összefogott a bajban Tiszafüred

Sokan felajánlásokkal és önkéntes munkával járulnak hozzá a rendkívüli napok élhetőbbé tételéhez a városban.

Ujvári László

Az önkormányzat felhívására alig pár nap alatt eddig huszonnégyen jelentkeztek önkéntesnek Tiszafüreden, közölte érdeklődésünkre a helyhatóság. Különböző feladatok és tevékenységek megjelölésével. Van, aki bármilyen munkát hajlandó elvégezni, van, aki a vállalkozása szolgáltatását ajánlotta fel díjmentesen. Legtöbben az idősek és házi karanténban lévők megsegítését jelölték meg.

Az elmúlt időszakban az önkormányzat jelentős költségeket csoportosított át a védekezés minden feltételének biztosítására. Már a tizenegymillió forintot is meghaladják a település büdzséjét terhelő költségek. Ezért adakozásra kérik a lakosságot, hogy aki teheti, segítsen. Eddig közel hétszázezer forint gyűlt össze.

Működik a város által erre a célra létrehozott 06 80/818-090-es zöldszám is, melyet naponta többen is hívnak. Elsősorban információt és segítséget kérnek a lakosok, például különböző ügyeik intézéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában