Szigorítások lépnek érvénybe a húsvéti ünnepek alatt Tiszafüreden

A jó idő beköszöntével Tiszafüreden megnőtt a látogatók száma. A város közkedvelt helyszínét, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkot csoportosan keresik fel a vendégek, ami súlyos egészségügyi kockázattal jár – olvasható Ujvári Imre, Tiszafüred polgármesterének közérdekű közleményében.

A kijárási korlátozás lehetővé teszi a rekreációs célú gyalogos közlekedést, de nem engedi meg az autós turizmust. A koronavírus járvány elleni védekezés érdekében ezért a szabadstrandnál lévő parkoló-zónát (Kikötő körút, Kastély körút) ideiglenesen lezárják.

A parkolóba csak a Tiszafüreden tartózkodási hellyel vagy lakcímmel rendelkezők hajthatnak be gépkocsival nagypéntektől a húsvéti ünnepek végéig. A polgármester kéri a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, vigyázzanak magukra és másokra, a lakóhelyükön sétáljanak, illetve tartsák be a kijárási korlátozásokat. Kéri továbbá a szállásadókat, hogy ne fogadjanak vendégeket idén húsvétkor, a helyiek védelme érdekében.

A közterületeket, a parkot most azoknak szeretnék fenntartani, akik tiszafürediek, annak érdekében, hogy az egészségügyi sétát biztonságosan tudják folytatni és ne alakuljon ki tömeg.

A lezárást és korlátozást a helyi rendvédelmi szerv, a polgárőrség és a városi rendészet fokozottan ellenőrzi a nap 24 órájában és a szabályokat megszegőkkel szemben a jogszabályi keretek között fellépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában