átmenetinek szánják

2020.04.30. 19:00

Túri erősítést kap a kevi polgárőrség

Ismét lesz polgárőrszolgálat a városban. Az erről szóló megállapodást a közelmúltban írta alá a túrkevei önkormányzat és a Mezőtúri Polgárőr Egyesület.

Szabó Lilla Laura

Sallai Róbert Benedek polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a régóta kérdéses helyzet megoldásaként született meg a döntés a túri egyesülettel közös munkáról. A korábbi Túrkevei Polgárőr Egyesület működése ugyanis jogilag nem folytatható, ezért átmenetileg a mezőtúriak társzervezeteként együttműködve látják el a feladatokat.

– Tavaly óta folytattunk egyeztetéseket a helyi egyesület újraindításáról. Ennek megvan a maga sora, és ameddig minden szükséges feltétel adott nem lesz, a mi szárnyaink alatt működhet az állomány – mondta Kötél János, a mezőtúri egyesület elnöke. Az irányítást és a szervezést a korábbi kevi vezető, Csízik Gábor felügyeli. A polgárőri feladatokra pedig folyamatosan várják a további jelentkezőket. Reményeik szerint összeállhat egy ötven-hatvanfős létszám, amelyre később, a veszélyhelyzet elmúltával is számítana a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában