A magyarok egészségéért futottak katonáink Szolnokon

A lakosság minden veszélyhelyzetben számíthat a magyar katonaságra. Tapasztalat, hogy honvédségünk minden, különböző fenyegetettségtől terhes körülmények között helytáll, számos ember vagy természet által okozott bajban a frontvonalban segédkezik. Társzervekkel, intézményekkel a járványhelyzetben is azon munkálkodik, hogy a koronavírus okozta problémán a lehető legkisebb veszteséggel legyen túl hazánk és a magyar lakosság.

Mészáros Géza

Fotó: Csabai István

A támogatáson túl egyfajta bátorítással is szolgál a nemzetnek a Magyar Honvédség figyelemfelhívó sportrendezvénye (Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért – HOME (otthon)), melyet az MHP (Kiképzési Csoportfőnökség) a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségével (HOSOSZ) együtt szervezett meg országos szinten, május 20-án.

Szolnokon délelőtt 10 órától a MH Béketámogató Kiképző Központ, a MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár és a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományának 39 katonája húzott futócipőt, s kisebb csoportokban öt helyszínre (Hetényi és a MÁV kórházak, mentőállomás, katasztrófavédelem, rendőrség) kocogtak el.

Látványukkal jelezték a helyieknek, hogy „senki sincs egyedül”, a honvédségre mindenki számíthat, illetve az érintett állomások útba ejtésével köszönték meg a társzervekkel, intézményekkel tartott sokoldalú együttműködést. A katonák végül a bázison értek célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában