tiszakanyar

2020.05.13. 14:00

Egyre népszerűbb az új sétány Tiszavárkonyban

A sétány a Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Tiszavárkony és Vezseny együttműködésében életre hívott „Tiszakanyar” turisztikai projekt részeként épült, TOP-os pályázati forrásból.

Kovács Berta

Hegedűs István az egyre népszerűbb sétánynál

Fotó: Mészáros János

A sétány a polgármesteri hivatal mellett elkanyarodó Endre király útról közelíthető meg, és a töltés ártéri oldalán, több mint háromszázhúsz méter hosszan biztosít lehetőséget a természetben tett sétára. A fákkal szegélyezett út a folyó szabadtéri strandolásra is alkalmas területéig vezet, másfél méter széles, és sötétedés után is járható, mivel a világításról kandeláberek felállításával gondoskodtak.

Hegedűs István az egyre népszerűbb sétánynál
Fotó: Mészáros János

Hegedűs István polgármester arról számolt be, hogy a kis utat már egyre többen használják, gyalogosan és kerékpárral is mind többen megfordulnak itt. Korábban többen aggodalmuknak adtak hangot, hogy áradások idején a kövezést esetleg a víz elmossa, ettől azonban nem kell tartani, hiszen a tározók megépítése óta nem szokott eddig emelkedni a vízszint, legfeljebb átfolyások keletkeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában