Galériával

2020.05.18. 14:00

Hatalmas felújítás indult a tiszafüredi iskolában

Hosszú várakozás után elkezdődött a város patinás iskolájának átfogó korszerűsítése. A napokban tartottak bejárást a felújítás alatt álló épületben, mely során a kivitelező bepillantást engedett a kulisszák mögé, hosszasan magyarázva a beruházás folyamatait.

Ujvári László

Március 12-én történt az első kapavágás, azóta folyamatosan dolgoznak a kivitelező szakemberei. Ezekben a hetekben a belső munkálatokat végzik, kicserélik a régi, elavult nyílászárókat, korszerűsítik a hatalmas épület áramhálózatát.

– A következő hetekben a gépészeti munkálatokkal, a falak festésével, valamint az új belső burkolatok lerakásával folytatódik a munka – tájékoztatott Sági István a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója. – A kivitelezés szerződés szerinti időtartama tizenkét hónap – fűzte hozzá, megjegyezve: a belső felújítási munkát igyekeznek úgy ütemezni, hogy az ne zavarja a szeptemberi tanévkezdést.

A felújítandó Kossuth téri épület alapterülete meghaladja a kétezer-egyszáz négyzetmétert. Kívül-belül megújul az ingatlan, a lapostetős rész hő- és vízszigetelést kap, a magastető pedig a héjazat cseréjével újul meg. Utóbbi esetében nagy figyelmet fordítanak az ott élő denevér kolóniára, követve a bevont szakemberek útmutatását.

Mint a közbeszerzési adatokból kiderül, az épület teljes akadálymentesítésen esik át, ami magába foglalja a szükséges parkolók, mosdók, lift és egy főbejárati rámpa kiépítését. Az átfogó energetikai korszerűsítés mellett megtörténik egy természettudományi labor munkaállomásainak kiépítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában