Otthoni gyakorlás

2020.05.11. 07:00

Interneten keresztül próbálnak a mezőtúri népdalkör tagjai

A mezőtúri Vadvirág Népdalkör élete sem egyszerű a járvány miatt kialakult helyzetben. Vezetőjük, Bíró László azonban az internet nyújtotta lehetőségeket kihasználva igyekszik biztosítani a próbákat. A fiatal citerás jelenleg Tiszaszentmiklóson él, a népdalkör tagjai pedig Mezőtúron.

Szabó Lilla Laura

Biró László éppen videóra vesz egy dalt, amit aztán az interneten oszt meg a tagokkal

Forrás: Beküldött fotó

– A korlátozásokat betartva így sajnos nem tudunk találkozni. Leginkább online tartjuk a kapcsolatot, illetve heti szinten telefonálunk is egymással. A gyakorlás pedig szintén nem marad el. Videókat készítek a dalokról, és a közös internetes csoportunkban megosztom a többiekkel – magyarázta Bíró László.

Biró László éppen videóra vesz egy dalt, amit aztán az interneten oszt meg a tagokkal
Fotó: Beküldött fotó

A formáció tagjai változatos korosztályokat képviselnek, nyolcvan év feletti énekesük is van. A modern kori vívmányokat azonban mindenki rutinosan kezeli, így a gyakorlás is gördülékenyen megy. László elárulta, szerencsére mindenki jól van, az egészség és fittség megőrzéséhez pedig az otthoni éneklés is nagyban hozzájárul.

– Persze már nagyon várjuk, hogy ismét együtt zenéljünk, bízunk benne, hogy erre mihamarabb sor kerülhet – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában