Kutyahámok mellett szájmaszkokat is készítenek Tiszafüreden

Még a korábbi heteknél is nagyobb szükség van a mosható, többször használatos, jó minőségű szájmaszkokra. Kötelező viselni a postán, a boltokban, valamint a tömegközlekedésen.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Nem maradnak szájmaszk nélkül a Tisza-tó környékén élők, a Julius K-9 tiszafüredi üzemében gőzerővel zajlik a védőeszköz gyártása. A térség számos településén az általuk készített maszkokat osztották ki.

— Az elmúlt időszakban folyamatos volt a mosható szájmaszkok varrása, csomagolása, a táskarészlegen alakítottuk ki az ehhez szükséges gyártósort — vezetett körbe az üzemben György Viktória részlegvezető.

Fotó: Ujvári László

Több ezer szájmaszkot készítettek, jelentős részük Tiszafüreden, Tiszaigaron és Tiszaderzsen talált gazdára. A méretre szabott alapanyag a cég szigetszentmiklósi üzeméből érkezett, Tiszafüreden pedig varrták és csomagolták.

A mosható pamut maszkok magyar szövetből készültek, szigorúan nem orvosi, hanem lakossági felhasználásra. Sebő Gyula, a márka alapítója kérdésünkre elmondta: A maszkok gyártására történő átállás fokozatos volt, az igényeknek és megrendeléseknek megfelelően. Egyszerre maximum ötven ember dolgozott a védőeszközök készítésén, miközben folyamatos volt a saját termékeik gyártása is. Ezekben a hetekben éppen százan dolgoznak a tiszafüredi üzemben, főként kutyahámokat készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában