lakhatás biztosítása

2020.05.27. 11:30

Új nővérszálló épül a szolnoki kórház területén

Tavaly decemberben döntött a kormány arról, hogy az ország nyolc kórházában – többek között a szolnoki Hetényi Géza megyei kórházban is – 2020-tól 2022-ig bezárólag kezdődjenek el nővérszállók előkészítési, tervezési munkálatai. Erre több mint 500 millió forintot különítettek el a költségvetésből.

Molnár-Révész Erika

– Információink szerint várhatóan negyven lakóegység kialakításáról van szó egy teljesen új épületben, különböző méretű lakásokkal. A többségében harminc-harmincöt négyzetméter alapterületű garzonok mellett nagyobb, ötven négyzetméter körüli kétszobás lakások is lesznek. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy fiatal orvosainknak és szakdolgozóink egy részének lakhatást tudjunk majd biztosítani.

– Terveink szerint a későbbiekben a régi nővérszállónkat is felújítjuk. Reménykedünk abban, hogy három év múlva együtt örülhetünk majd az új nővérszállónknak – tájékoztatta hírportálunkat a kórház megbízott főigazgatója, dr. Bene Ildikó.

Az új nővérszálló a kórház központi telephelyén, a Tószegi úton épül majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában