Újra megindul az élet Szolnok protestáns templomaiban

Pünkösd alkalmából a járványügyi előírások betartásával újra lesznek istentiszteletek a megyeszékhely protestáns templomaiban, gyülekezetei házaiban. Végh Miklós elmondta, hogy a Szolnoki Református Egyházközség pünkösd napján megnyitja felújítás alatt álló templomát.

Szathmáry István

Május 31-én, vasárnap 10 órakor a templomban, 15 órakor Szandaszőlősön a gyülekezeti házban, 17 órakor Nagykörűben a művelődési házban tartanak istentiszteletet. Június 1-én hétfőn 10 órakor szintén a templomban lesz istentisztelet az érvényes óvintézkedések betartásával. Mindenkit arra kérnek, hogy az alkalmakra szájmaszkot hozzanak magukkal. A vasárnapi és hétfői alkalmakon száz fő a templomban, ötven fő a gyülekezeti házban foglalhat helyet, s ott hangátvitellel hallgathatja az istentiszteletet. Vasárnap délelőtt gyermek istentiszteletet is tartanak.

A Szolnoki Evangélikus Egyházközség, Győri Péter Benjámin esperes tájékoztatása szerint pünkösd ünnepének mindkét napján a szokott időben, 10 órakor az evangélikus templomban tart istentiszteletet a járvány miatt elrendelt óvintézkedések, maszk, fertőtlenítés, távolságtartás mellett.

Szuhánszky István, a Magyarországi Metodista Egyház Szolnoki Körzetének lelkipásztora szintén arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy Szolnokon és Újszászon is pünkösdkor kezdik el a nyilvános istentiszteletet, de a körülményekre való tekintettel szabadtéri körülmények között. Várhatóan júniusban már a régi keretek között vasárnap 10 órakor a gyülekezeti házban lesznek az istentiszteletek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában