kreativitás

2020.05.21. 14:00

Újragondolják a szolnoki műalkotásokat

Legyél te is műalkotás címmel új kihívás terjed az interneten. Egy művészetet kedvelő csoport pedig igyekszik megszólítani a megyeszékhelyen élőket is.

házsé/szoljon.hu

Forrás: Legyél Te Is Szolnoki Műalkotárs Facebook oldala

Fotó: Totis

Az országos kihívás – mely eredetileg külföldön indult el – arra ösztönzi a vállalkozó szelleműeket, hogy újraalkossák az ismert vagy kevésbé ismert szobrokat, festményeket. Szolnokon Tóthné Páncsics Edina, rajztanár és a művészetet kedvelő barátai fogják össze az egyre növekvő csoportot.

Legyél Te Is Szolnoki Műalkotárs néven a Facebookon gyűjtik az otthon elkészített parafrázisokat, melyeket helyi vonatkozású alkotások ihlettek.

Fotó: Legyél Te Is Szolnoki Műalkotárs Facebook oldala

Edinától, a csoport egyik „alapkövétől” megtudtuk, minden héten közzétesznek négy Szolnokhoz kapcsolódó műalkotást, melyek inspirálhatják a tagokat az újraértelmezésben. Ezek csak ajánlások, bármilyen szolnoki kötődésű mű feldolgozását szívesen fogadják.

Fotó: Legyél Te Is Szolnoki Műalkotárs Facebook oldala

A pedagógus elárulta, a visszajelzésekből úgy érzik, minden alkotó nagyon lelkes és élvezik elkészíteni ezeket a parafrázisokat. Emellett nem titkolt cél, hogy az emberek felfedezzék lakóhelyük rejtett művészeti kincseit, a városhoz tartozó remekművek közelebb kerüljenek mindenkihez és persze nevessenek is egy jót ebben a keserédes helyzetben.

Fotó: Legyél Te Is Szolnoki Műalkotárs Facebook oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában