Vasas horgásztó

2020.06.04. 16:30

A koronavírus-járvány kezdete óta nőtt a pecázási kedv Berényben

A koronavírus-járvány kirobbanása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a horgászat a jászberényi Vasas Sporthorgász Egyesület által kezelt területen.

Illés Anita

A horgászatot járvány idején sem tiltották meg

Fotó: Pesti József

– A vírushelyzet idején bevezetett korlátozások miatt az emberek otthon maradtak. Ám egy idő után sokan nehezen viselték a bezártságot, és vágytak a kikapcsolódásra. A horgászatot továbbra is engedélyezték, ezért sokan kedvet kaptak a szabadidős tevékenységhez. Az elmúlt két-három hónapban többen jöttek horgászni, mint azelőtt – osztotta meg tapasztalatait Mizsei András, az egyesület elnöke.

A horgászatot járvány idején sem tiltották meg
Fotó: Pesti József

Megtudtuk, hogy legutóbb május 26-án huszonegy mázsa ponttyal gazdagodtak a tavak. A haltelepítés során hat mázsa ponty került a Zúgóteknőbe, három a Válykosba és tizenkét mázsa jutott a Halastóba. Az egyesület által szervezett versenyeket is sokan látogatják. Június 14-én rendezik meg a gyermeknapi horgászversenyt, amit két korcsoportban, hat-tízéves, valamint tíz-tizennégy éves pecásoknak hirdettek meg. A nyár folyamán nyugdíjas és nyílt, feederbotos versenyt is terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában