Mezőtúri Míves Termék

2020.06.12. 16:30

Bejegyezték a Túri Kamra védjegyét

Országos elismerést kapott a Túri Kamra a napokban. A Magyar Állam Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala bejegyezte a „Mezőtúri Míves Termék” tanúsító védjegyüket. A helyi, valamint környékbeli őstermelők és térségben alkotók portékáit kínáló üzlet számára igazán nagy öröm volt a döntés, hiszen hosszú előkészületek előzték meg.

Szabó Lilla Laura

Dr. Barancsi Ágnes ügyvezető igazgató

Forrás: Beküldött fotó

– Négy éve, 2016-ban adtunk be egy pályázatot a Nemzeti Tanyafejlesztési Projektre. Ez sokféle témát és tevékenységet felölelt, egymásra épülő összetett pályázati elemeket kellett sorra vennünk – részletezte dr. Barancsi Ágnes ügyvezető igazgató, a Túri Kamra megálmodója.

– Többek között értékleltárat készítettünk a Nagykunság kincseiről, tehát a kis- és őstermelők, kézművesek termékeiről. Először Nagykunsági Ízek és Termékek védjegyre adtunk be kérelmet, ám néhány jogszabályi, valamit szervezetbeli változás következtében ezt nem fogadták el. Tavaly no­vemberben ismét megpróbáltuk, Mezőtúri Míves Termékek néven, amelyet elismertek és bejegyeztek. Sok ember munkája áll a siker mögött, ezért is olyan nagy öröm ez nekünk.

Dr. Barancsi Ágnes ügyvezető igazgató
Fotó: Beküldött fotó

Az ügyvezető igazgató hozzátette, a kezdeteknél és a folyamatos működésnél is sok múlik az összefogás erején.

– Nagyon fontos a kapcsolattartás, a bizalom kiépítése, a visszacsatolási lehetőségek biztosítása. A mottónk is tükrözi azt az összefogást, ami a termelőkkel, alkotókkal való kapcsolatunkat jellemzi. Jelenleg negyvenkét partnerrel állunk kapcsolatban, akiknek a bolt közös értékesítési pontként biztosít lehetőséget a termékeik eladására – mondta. Hozzátette, a legnépszerűbb termékek a hús- és hentesáruk, de a sajtokat, mézeket is gyakran keresik a polcokon.

– A szalámi, kolbász, szalonna, házi májas igen népszerű. De bivalymozzarellát és ricottát is gyakran vásárolnak tőlünk. Itt, Túron van egy bivalytelep, onnan érkezik a tej, a terméket Gyomaendrődön állítják elő. A megyében rajtunk kívül csak néhány helyen értékesítik ezeket a finomságokat. Tésztafélék iránt is van kereslet, a fürjtojásból készült változatok szintén kelendőek. A méz pedig a koronavírus miatti vészhelyzet első időszakában volt igazán keresett – részletezte.

A bolt egyébként a megnyitása óta már jó néhány díjjal és kitüntetéssel büszkélkedhet. Egyebek mellett tavaly elnyerték az Év Boltja címet, amelyre idén is pályáztak. Cikkünk írásakor még nem volt meg az eredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában