Segítségnyújtás

2020.06.23. 20:00

Macskákat támogat tetoválásaival a szolnoki Pógyor Beáta

Macskák segítségére sietett a szolnoki tetováló, Pógyor Bea. Két évvel ezelőtt már támogatott egy cicákkal foglalkozó egyesületet, idén újra meghirdette akcióját.

P. Pusztai Nóra

Pógyor Bea szolnoki tetováló egy állatokkal foglalkozó alapítványt támogat

Fotó: P. Pusztai Nóra

Közösségi oldalán különféle mintákat javasolt, amiket kisebb-nagyobb változtatásokkal magukra varrathatnak azok, akik támogatnák a Magyar Macskavédő Alapítványt. Az engedélyek beszerzése és a szabályok megfogalmazása után hirdette meg a „Segítsünk együtt!” kezdeményezését.

– Úgy látom, hogy a kutyáknak több segítség jut, a macskákat mindig elfelejtik, pedig minden forint jól jön nekik – mondta Pógyor Bea, aki bár rajong az ugató négylábúakért is, kedvencei mégiscsak a nyávogó szőrgombócok.

Pógyor Bea szolnoki tetováló egy állatokkal foglalkozó alapítványt támogat
Fotó: P. Pusztai Nóra

A kiválasztott alapítvány elsődleges tevékenysége, hogy ivartalanítsák a kóbor macskákat. A felesleges szaporulat ugyanis rengeteg problémát okoz, sok esetben el is vadulnak az állatok. A kézhez szoktatott egyedeknek egy hirdetőoldalon segítenek gazdát találni. A kolóniák etetéséről aktivisták segítségével gondoskodnak.

Fotó: Beküldött fotó

– Ha már fizikailag nem tudok, legalább anyagilag segítek – vélekedett a tetováló, aki elmondta, az elmúlt alkalommal több mint nyolcvanezer forint gyűlt össze, most a százezer lenne a cél. A támogatók egy táblán üzenhetnek is az alapítványnak. A járvány miatt eddig kevésbé jelentkeztek az emberek, de július végéig még megtehetik azt.

Bea eredetileg festészetet tanult a főiskolán, négy éve dolgozik tetoválóként.

– Kicsit tartottam eleinte tőle, hiszen a bőr nem egy papírlap, amit kiradírozhatok, ha valami rosszul sül el. De már belejöttem, nagyon szere­tem a szakmát – tette hozzá.

Kiegészítette: már a következő alapítványt is kinézte, akiknek segíteni fog, akkor festményeit ajánlja majd fel árverezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában