biztonsági fejlesztés

2020.06.23. 16:30

Megújult a vasúti átjáró Újszászon, korábban tragédia is történt itt

Biztonságosabbá vált a közlekedés az Abonyi úti vasúti átjáróban, a napokban ugyanis megújult a gyalogosoknak kialakított rész.

Czakó Nóra

A labirintkorlátot is átalakították az átjáróban

Forrás: Beküldött fotó

Erre azért volt szükség, mert a labirintkorlát miatt nehézkes az átkelés kerékpárral, kerekesszékkel, babakocsival és ELGO mobillal.

– Sok mozgásában korlátozott idős él a vasúton túl, az úgynevezett nagykerti részen, akik ha orvoshoz vagy gyógyszertárba akarnak menni, át kell kelniük a síneken. Ám ezt csak az Abonyi úton tehetik meg – mondta Dobozi Róbert polgármester.

– Az átjáróban igen nagy az átmenő forgalom, a labirintkorlát miatt azonban az EL-GO mobilok sokszor a főútra kényszerülnek, ami szabálytalan és balesetveszélyes is. Sajnos történt már itt tragédia. Tavaly egy EL-GO mobillal közlekedő idős asszony a főúton beborult egy kamion alá, ami halálra gázolta – tudtuk meg a városvezetőtől, aki még tavaly ősszel vette fel a kapcsolatot a MÁV Zrt.-vel, hogy megoldást találjanak a problémára.

Többszöri egyeztetés után Kiss Gábor pályavasúti területi igazgatóval – aki szintén újszászi származású – a labirintkorlát átalakítása mellett döntöttek. Az engedélyeztetés és a források beszerzése hosszú időt vett igénybe, a héten azonban elkészült az új átjáró, ami napi szinten számos ember életét könnyíti meg. Az önkormányzat sebességcsökkentő bordák vásárlásával járult hozzá a kivitelezéshez, jövő év elején pedig a vasúti átjáró környékének, a járdáknak, zebráknak további felújítását tervezik, hogy még biztonságosabbá tegyék az átkelést a gyalogosok számára.

A labirintkorlátot is átalakították az átjáróban
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában