örömszerzés

2020.07.10. 20:00

Egy mosolyba kerültek a pompás csokrok Mezőtúron

Egy kedves kezdeményezést indítottak a közelmúltban Mezőtúron. Pontosabban hagyományt ápoltak, hiszen a virággal egy mosolyért elnevezésű akciót már évek óta megszervezik a városban. Az egyébként országos megmozdulás célja, hogy a csatlakozó virágüzletek ismeretlenek számára okozzanak örömöt egy adott napon, közterületeken véletlenszerűen kihelyezett virágkötészeti alkotásokkal. Cserébe egy mosolyt kérnek csak.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Beküldött fotó

Pályi Mihállyal az elmúlt években nagy sikerrel szerveztük ezt az eseményt. Idén egy pénteki napra esett a választásunk, a közösségi média segítségével jeleztük a helyieknek, hogy a pompás csokrok bizony már helyet találtak valahol, érdemes hát keresgélni őket – kezdte Metzker Krisztina, a Mezőtúri Lokálpatrióta Egyesület oszlopos tagja.

Mihállyal és más egyesületi tagokkal kiegészülve egyébként minden évben díszbe öltöztetik a helyi vasútállomást a jeles ünnepekkor.

– Ez persze egy kicsit más, bár szintén örömöt okozunk az illatos kreációkkal, de itt a játékosság nagy szerephez jut – tette hozzá Krisztina.

Kiemelte, összesen húsz csokor várta a gazdáját, amelyek között idén egy igazi különlegesség, egy fűszernövényekből álló bokréta is helyet kapott.

– Amellett, hogy ez a kerti parti asztalának éke lehet, egyúttal az ínycsiklandó, szabadtéren készült ételek pikáns ízesítője is – mondta lelkesen.

Metzker Krisztina és Pályi Mihály húsz csokrot rejtett el a városban
Fotó: Beküldött fotó

A tapasztalatok szerint a helyiek minden évben nagyon várják a kincskeresést.

– Az előző alkalmakkor rendre minden csokor előkerült, idén sem volt másképpen. Ráadásul közben a közösségi felületen többször is bejelentkeztünk az interneten, olyan helyszínekről, ahol elrejtettük a csokrot – egészítette ki Pályi Mihály.

Néhány alkotás éppen helyben készült el, ami igazán látványosnak bizonyult a videókon és csak fokozta a keresgélés örömét.

– Ilyenkor családok, kicsik és nagyok indulnak el a városban, sétálnak, együtt vannak és nagyon örülnek, ha rábukkannak egy-egy alkotásra. Utána csak annyi van hátra, hogy egy fotón megörökítik a mosolyt, majd feltöltik az oldalra. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, kellemes, napsütéses idő segítette az akciót – részletezte a virágkötő, hozzátéve, évről évre más virágosok is csatlakoznak a kezdeményezéshez, szívesen okoznak örömet az illatos csokrokkal.

Egyedi helyszíneket választottak

Krisztina kiemelte, a város ikonikus helyszínein rejtették el a csokrokat.

– Többek között a Flóra-kútnál, a Fő téren, a Hortobágy-Berettyó főcsatornánál, az újvárosi Kubikus szobornál és a Túri Fazekas Múzeumnál is megtalálhatták a virágkölteményeket a szerencsések – mondta. Emellett nem titkolt szándékuk volt, hogy az internet segítségével mások számára is bemutathassák Mezőtúr nevezetességeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában