galériával

2020.07.09. 15:30

Várhatóan októberben nyílik meg a téliesített MÁV-strandfürdő

Az átépítést követően megtörtént a műszaki átadás-átvétel, és egyéb folyamatban lévő hatósági eljárás végeztével, várhatóan az október 23-án kezdődő hosszú hétvégén megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a MÁV-strand.

Mészáros Géza

Fotó: Csabai István

Mindezt Rózsa József, a Véső úti MÁV Sportcentrumot üzemeltető Szolnoki Sportcentrum Nkft. ügyvezető igazgatója jelentette be csütörtökön, sajtónyilvános bejáráson. Társaságában volt és egyéb részletekről is beszámolt Ábel István, a Véső úti létesítmény igazgató-helyettese, valamint Szuda-Nagy Attila, a MÁV-strand vezetője.

Megtudtuk, legfőképp a járványhelyzet lassította le annyira a kivitelezési és hatósági engedélyezési folyamatokat, hogy ez év nyáron még nem tudják a fürdővendégek használni a megújult létesítményt.

Mint ismeretes, a MÁV Sportcentrum része a már használatba vett B. Nagy Pál vívó- és kosárcsarnok, továbbá az épülő Atlétikai Centrum, a már készen álló Kék-Fehér Szálló és Étterem, illetve az említett strand. A Véső úti sportkomplexumot a közeljövőben járatos busszal is meg lehet közelíteni – az utakat, a buszmegállókat és a buszfordulót is már kiépítették, a méretes parkolóterület félkész állapotban van.

A tájékoztatás szerint a hatósági eljárások után, tervezetten szeptember elsejével, teljes gőzzel, a gépészeti rendszer és a személyzet maximált működtetésével, megkezdik a fürdő terheléses üzemi próbáját. Mindeközben már elindították a melegvizes medence vizének gyógyvízzé minősítését.

A MÁV-kórház végzi az orvosi protokollt, a labormintákat akkreditáltatják, s ezek után adhatja meg a végleges működési engedélyt a megyei kormányhivatal. Amíg pedig a bürokrácia dolgozik, várhatóan szeptember végén téliesítik a nagymedencét; felszerelik a fűthető sátrat a bázen fölé.

A régóta sokakat érdeklődő kérdésre tehát a válasz: idén ősztől lesz látogatható a megyeszékhely egyik jelentősen átépített és modernizált uszodája és nagyfürdője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában