Szolnok

2020.09.24. 11:30

A fekvőrendőröktől várják a megoldást a Hant és Béke utca lakói

Egyre forgalmasabbá válik a Hant és Béke utca, ezért a környékbeliek fekvőrendőrt szeretnének, és emiatt aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az aláírt petíciót Molnár Iván önkormányzati képviselőnek is eljuttatták. Az egyeztetések megkezdődtek, viszont a forgalomlassító eszközt leghamarabb jövőre telepíthetik.

P. Pusztai Nóra

Hevesi-Tóth Györgyi az Újvárosi Fejlesztési Iroda munkatársaként segítette az aláírásgyűjtést

Fotó: Mészáros János

Az autók számának növekedése még önmagában nem lenne ok a panaszra, de sok a gyorshajtó, akik balesetveszélyes helyzeteket teremtenek. Bizonyos járdaszakaszok járhatatlanok, többen gyalog közlekednek az úttesten. De a bicikliseknek, sőt, a kisgyermekes családoknak is nagyon kell ügyelni, ha az utcán töltik az idejüket.

– Évek óta probléma a gyorshajtás, az utcában lakók igyekeznek figyelni egymásra, de azok, akik csak látogatóba érkeznek, sokszor nem megfelelően választják meg a sebességet. Ráadásul a Hant utca a legszélesebb a környéken, így a keresztutcákban élők is ezt használják – számolt be az utcában élő Pusztai János.

A választókörzetben tartott lakossági fórumokon is felmerült a forgalomlassító eszközök kihelyezése mind a Hant, mind a Béke utca esetében. Utóbbinál azért is szükséges, mivel meglehetősen szűk az utca, és a bokrok is zavarják a szabad kilátást, ha a keresztutcákból hajtanak ki.

– Aláírásgyűjtésbe kezdtünk, a célunk valamilyen módszert kitalálni arra, hogy az idősek, gyalogosok és gyerekek ne legyenek veszélyeztetve az utcában. Ezt követően kérelmet fogalmaztunk meg, amit a körzet önkormányzati képviselőjének is eljuttattunk – mondta dr. Molnár Beáta, az Újvárosi Fejlesztési Iroda igazgatója. Hozzátette: gyakorlatilag a Hant és Béke utcák azok, amik jó minőségű aszfaltburkolattal rendelkeznek, így a Kőrösi út forgalmát is sokan ezeken kerülik el. És bár baleset még nem volt, a lakók félnek a gyorshajtóktól.

Hevesi-Tóth Györgyi az Újvárosi Fejlesztési Iroda munkatársaként segítette az aláírásgyűjtést
Fotó: Mészáros János

Molnár Iván önkormányzati képviselő az alpolgármesterrel egyeztetett az ügyről.

– Két utcából jelentkezett az igény. Támogatom a kérést, zajlanak az egyeztetések. A folyamat elindulásához szükséges, hogy az utcában élők legalább felének alá kell írnia a petíciót. Egy helyszíni szemle után jelölhetjük ki a fekvőrendőr helyét, azoknak a lakóknak a külön hozzájárulása szükséges, amely ingatlanok elé telepítenék. A előzetes tárgyalások szerint viszont idén nem lesz rá fedezet – összegzett Molnár Iván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában