Támogatás

2020.09.29. 11:30

Németországból kapott adományt a túri állatotthon

Németországból érkezett jelentős adomány a Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesület telephelyére a közelmúltban. Varga Katalin, az állatotthon vezetőjének tájékoztatása szerint egy konténerrel gazdagodtak.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

– Német támogatóinktól egy hatszor két és fél méteres alkalmatosságot kaptunk, amiből egy sok szempontból hasznos helyiség alakítható ki, főleg a beteg ebek gondozására. Egyelőre a villany-, víz- és szennyvízbekötés, -elvezetés még a tennivalók listáján szerepel, de már így is nagy segítség, hogy ilyen felajánlással gyarapodtunk.

Varga Katalin elmondta, a segítség bizony jól jön, hiszen leginkább problémás esetekkel találkoznak. A menhelyen éppen több mint nyolcvan kutyát látnak el, közöttük akadnak daganatos betegséggel küzdő vagy éppen törésből lábadozó egyedek.

– Mindegyikükről igyekszünk megfelelően gondoskodni. Eddig nehéznek értékeljük az évet, de hálásak vagyunk a sok segítségért. A lakosság, a segítőszándékú emberek a vírushelyzetben sem hagytak magunkra bennünket. Emellett az önkormányzat is jelentős támogatással segített, ám itt bizony soha nem fogy el a feladat – részletezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában