Galériával

2020.09.14. 17:30

Tisztújító közgyűlést tartott a Kunszövetség Karcagon

Tisztújító közgyűlést tartott vasárnap a Lovagi Udvarban a Kunszövetség. A tagokat, a kis- és nagykunkapitányokat, a Somogyi Kunok Egyesületének, a Karcagi Talpas Íjász Egyesület és a kunszentmiklósi Iloncsuk Szabadcsapat tagjait F. Kovács Sándor elnök köszöntötte.

Daróczi Erzsébet

A tagokat, a kis- és nagykunkapitányokat, a Somogyi Kunok Egyesületének, a Karcagi Talpas Íjász Egyesület és a kunszentmiklósi Iloncsuk Szabadcsapat tagjait F. Kovács Sándor elnök köszöntötte, majd a napirendek előtt a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek az idén elhunyt tagtársaikra.

Mint elhangzott, rendhagyó a közgyűlés, hiszen a veszélyhelyzet miatt a tagok egészségének védelme érdekében év eleje helyett mostanra hívták azt össze. A szabályos működés érdekében a tisztviselők megbízásáról is határoztak a jelenlévők, ehhez módosították az alapszabályt. Mostantól az elnökség négy főre bővült, az elnököt és a felügyelő bizottságot a közgyűlés közvetlenül választja meg, az elnökség munkáját írásbeli szavazás lehetőségével gyorsítják.

A tisztújítás eredménye: az elnökség tagja maradt Lesi Árpád Kunszentmiklós polgármestere, új tag lett Kecze István, Kisújszállás polgármestere és Bene Sándor karcagi emeritus nagykunkapitány, az elnöki feladatokat újabb öt évre F. Kovács Sándor látja el.

Megválasztották a felügyelő bizottság elnökét és tagjait, valamint a pénzügyi beszámolót is elfogadták. Az egyesület munkáját aktívabbá hatékonyabbá szeretnék tenni, a kunsági általános és középiskolások számára pályázatokat kiírni, tudományos konferenciákat szervezni, ezért Szakmai Tanácsadó Testületet hoztak létre Fejes György operatőr koordinálásával.

A jászkun önmegváltás 275. évfordulója alkalmából ki is írtak a kis- és nagykun települések középiskolásai részére „ Édes hazánk arany szabadságunk” címmel egy esszé és videofilm pályázatot.

A Kunszövetség elnöksége hagyományőrző tevékenysége elismeréséül a karcagi Nagy Emese részére ítélte a Sudár István-emlékdíjat – Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrász alkotását -, amelyet F. Kovács Sándor elnök adott át részére.

Ezek is érdekelhetik