korszerűsítés

2020.10.24. 14:00

Átépítik a rákóczifalvai piacteret

Bár az elmúlt időszak csapadékos időjárása megakasztotta Rákóczifalván a szabadtéri munkákat, javában zajlik a piactér átalakítása. Az árusok a munkálatok idejére kiszorultak ugyan a térről, ám a beruházás végén korszerű, a XXI. századi igényeknek megfelelő piacteret kapnak vissza.

Kovács Berta

A piactér a Zöld város projekt részeként újul meg, ennek kapcsán átépítik a városháza előtti teret is. A fejlesztésre az önkormányzat korábban valamivel több mint százmillió forint TOP-os pályázati forrást nyert el. Az eredetileg biztosított összeget időközben mintegy harmincmillió forinttal megemelték.

A korábbi piac lebontása már megtörtént, majd egy kis ideig állt a munka, ami miatt több lakos aggodalmát fejezte ki. Dr. Túróczi Imre polgármestertől azonban megtudtuk, az aggodalom alaptalan, az építkezés is hamarosan megkezdődik. Megújul a csarnok, két új, a korábbiakénál nagyobb alapterületű, modern üzlethelyiséget építenek. Akadálymentes vizesblokkot létesítenek, és új térburkolatot kap a terület, valamint a tetőzetet is felújítják.

Többekben felmerült a kérdés, miért csökken és nem bővült az árusításra alkalmas helyiségek száma. Korábban nyolc ilyen helyiségben kínálták az árut. A polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a korábbi városvezetés által beadott pályázatra ezzel a tervvel kaphatta meg a település a támogatási összeget. Érdeklődő vállalkozóknak viszont a főtéren tudnak kínálni megvételre ingatlanokat, ahol építhetnek üzleteket. Az átépítés idejére a piaci árusok a Kossuth Lajos úton kaptak helyet. A projekttel várhatóan februárra végeznek.

Teljesen felújítják a buszmegállót is

A hivatal előtti főtéren is beindultak már a munkák, a területről felszedték a virágokat. A növények egy részét a város más pontjaira helyezték át, van, amit csak jövő tavasszal ültetnek majd ki, de olyan növények is akadtak, melyeket felajánlottak a lakosoknak.

Az itt lévő térburkolatot is felbontják, és megújulnak a buszöblök, buszvárók, valamint új utcabútorokat is beszereznek. A munkálatok idejére a buszmegállót harminc méterrel odébb helyezték. Ide kerékpártárolót és a várakozók kényelmét biztosító padokat fognak kihelyezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában