Jászkunság

2020.10.05. 07:00

Ismét a koronavírusos hírekre kattintottak leginkább olvasóink

Rendkívüli szünetet rendeltek el a szolnoki Hétszínvirág Óvoda kettes épületében, a földvári Hajnóczy József Gimnáziumban újabb osztály került karanténba, egy miklósi Vetőmag-gyár udvarán ütött ki tűz – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítenek egy iskolát a brazil fővárosban, Brasíliában

Forrás: Illusztráció/MTI/EPA/EFE/Andre Borges

Fotó: Andre Borges

További koronavírus-megbetegedések miatt rendkívüli szünetet rendeltek el múlt héten a Szolnok Városi Óvodák Hétszínvirág tagintézményének kettes épületében. Egy óvodapedagógus pozitív tesztje miatt az egyik csoport már korábban karanténba került.

Tovább terjed a koronavírus-járvány, óvodákat és iskolákat is érintenek a bezárások. Három osztálynak éppen lejárt a hatósági házi karantén a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégiumban, amikor újabb megbetegedésről adtak hírt.

Dr. Nemes András, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet nyugalmazott gyermekneurológus főorvosa, volt szolnoki városatya 76 esztendősen, 2020. szeptember 29-én hunyt el.

Dr. Nemes András
Fotó: Mészáros János

A társasházi törvény módosításának hatására egyre kevesebben vállalják a közös képviselői tisztséget. A változtatás sarkalatos pontja, hogy minden társasházi közös képviselőt nyilvántartásba vesznek a területileg illetékes földhivatalnál.

Egy vetőmag-gyár udvarán összehordott, mintegy ezerötszáz négyzetméter alapterületű kukoricacsutka halom gyulladt meg még kedden éjszaka Törökszentmiklós külterületén.

Fotó: Törökszentmiklós ÖTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában