Elhunyt a szolnoki idősotthon egyik lakója koronavírusban

Elhunyt egy 84 esztendős idős beteg, akit a szolnoki Vízpart körúti otthonból szállítottak a Covid-fertőzés szövődményei miatt a debreceni kórházba – olvasható az info.szolnok.hu-n.

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Koronavírus-fertőzés miatti szövődményekben elhunyt az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Vízpart körúti otthonának egyik lakója. Az intézménybe október 16-án két negatív teszt után beköltöző 84 esztendős idős embernél október 26-án észlelték a fertőzés első tüneteit, ezért azonnal hívták a Mentőszolgálatot. A 84 éves lakót súlyos légzési nehézségei miatt a mentő Debrecenbe szállította, ahol másnap elhunyt.

Rajta kívül az intézmény másik lakójának is pozitív lett a koronavírus-tesztje, de ő enyhébb tüneteket produkál. A Vízpart körúti otthonban jelenleg még három, enyhe tüneteket mutató személyt tartanak megfigyelés alatt, náluk október 28-án végezték el a tesztet, ennek eredményét várják.

A kialakult helyzetre való tekintettel, az új lakók beköltözését visszavonásig szünetelteti az intézmény.

A koronavírussal kapcsolatban további híreket itt olvashat:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában