Galériával

2020.10.25. 07:00

Kutyakiállítást rendeztek a Tiszaligetben

Valóságos kutyashow helyszíne volt szombaton a szolnoki Tiszaliget. A III. Tiszavirág kutyakiállításnak adott otthont a turisztikai központ, ahol több mint hétszáz négylábú közül kerültek ki a győztesek.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

A nemzetközi szakmai megméretésen a kinológiai szövetség által meghatározott sztenderdek alapján választották ki a legjobbakat. A nemzetközi bírák a kinézet mellett a mozgást, anatómiát, kondíciót is pontozták, melynek eredményeként több kategóriában nemenként díjaztak. A néhány hónapos juniorok mellett versenyeztek munka- és pásztorkutyák, de természetesen a veterán ebek is megmérették magukat.

– A szakmai rendezvényt két évente rendezzük meg, az ország minden szegletéből érkeznek versenyzők. Külföldiek is képviseltetik magukat, idén a pandémia miatt sajnos kevesebben érkeztek. A szolnoki versenyen nagyjából 80 kutyafajta volt jelen, összesen 709 ebet neveztek gazdáik – mondta el Dani Dániel József szervező.

A showra kilátogató kutyabarátok nem csalódtak, a négylábúak kinézetükkel és bemutatkozásukkal is elkápráztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában