Videóval és galériával

2020.10.07. 17:30

Régi és új repülőtechnika randevúzott földön és levegőben Szolnokon

Mozgalmas sajtónapot tartottak szerdán az MH 86. Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison.

Mészáros Géza

Fotó: Nagy Balázs

A rendezvény dr. Koller József dandártábornok helyőrségparancsnok előadásával kezdődött. A „Fejlesztések a légierőben” című beszámolóból a meghívott médiumok képviselői képet kaptak a nyolcvan esztendős szolnoki katonai repülőtér történetéből, a Bakonyból áttelepült helikopteres gépi és személyi állományról, illetve, hogy miként jutott el a hazai forgószárnyas lég- és katasztrófavédelem a Mi-típusú helikopterektől a napjainkban is már rendszeresített, valamint még beszerzés alatt álló Airbus H145-ösig.

A sajtó képviselői ezt követően statikus és dinamikus bemutatót láthattak a szolnoki katonai repülőtéren. A bázis futóműre állította össze a még aktív, orosz típusú technológiát, például a Mi-ket, illetve a legújabban beszerzetteket – a cseh Zlin merevszárnyú kiképző repülőgépeit, valamint a francia AS-350 és Airbus H145M forgószárnyasokat. Majd ezeket kötelékben is megreptette. A sajtónap remek alkalom volt arra, hogy a magyar honvédség társadalom felé való nyitottságát is érzékeltesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában