Újabb iskolai osztályok kerültek karanténba Szolnokon

Információink szerint a Szandaszőlősi Általános Iskolában az egyik pedagógiai asszisztens pozitív covidos tesztje miatt, illetve a vele való érintettség, a kontaktlehetőség okán négy osztály esetében tíznapos otthoni karantén-intézkedést, egy alsós osztály esetében pedig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

Mészáros Géza

Salgótarján, 2020. március 25. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hatósági felirat egy járványügyi megfigyelés alatt álló személy lakásának ajtaján Salgótarjánban 2020. március 25-én. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Mindezt érdeklődésünkre megerősítette a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója is. Szutorisz-Szügyi Csongor hírportálunknak elmondta, a karanténba helyezett diákok egyike sem produkált a koronavírus-járványra jellemző tüneteket. Számukra az őszi szünetig néhány napig még tart a házi digitális oktatás.

Rendkívüli tanítási szünetet pedig azért volt szükségszerű az egyetlen alsós osztálynál elrendelni, mert ugyan ezen tanulóknál sem bizonyított a fertőzöttség, ám a távoktatásra ők még nem készültek fel teljesen. Az intézkedés az őszi szünet végéig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában