Galériával

2020.10.25. 11:30

Vasútmodelleket állítottak ki Szolnokon

Ezen a hétvégén nem csak Szolnokról induló és oda érkező vonatok dübörögtek a vasútállomáson, hanem az onnan karnyújtásnyira lévő VOKE Csomóponti Művelődési Központot is mozdonyok és vagonok lepték el.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Mészáros János

Ott persze minden miniatűr formában volt látható, az apró sínek és szerelvények bemutatóját nagy érdeklődés övezte. A vasútmodell-kiállítás szombaton és vasárnap állt nyitva az érdeklődők előtt, a szervező VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub tagjai szívesen meséltek a bemutatott darabokról.

– A kiállított tárgyak legnagyobb része magántulajdon, de természetesen megmutattuk a klub H0 modulrendszerét is – mondta el érdeklődésünkre Nagy László. A modellező klub tagja elárulta, hogy a mintegy 20 tagot számláló csoportjuk minden szombaton találkozik a művelődési központban, amikor tapasztalatot- és olykor modelldarabokat is cserélnek, és természetesen dolgoznak a leendő moduljaikon. Mindez a klubszoba berendezéséből is kiderült.

– Egyelőre darabokban, reméljük a következő kiállításon már ezeket is bemutathatjuk – mondta Nagy László, aki hozzátette, örömmel fogadják az érdeklődőket, új tagokat is várnak a modellező klubba.

A két napos kiállításon számos vonatmodellt bemutattak, a gyűjtők vásárolni is tudtak, új darabokkal gyarapíthatták gyűjteményüket. A kiállított terepasztalok nagy sikert arattak a látogatók körében, sokaknak leginkább a téli hangulatú, havas hatású makett tetszett. Úgy tűnik, a vasútmodellezők már a karácsonyra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában