figyelemfelhívás

2020.11.21. 14:00

Kék fénybe öltözött Jászboldogháza a gyermekjogok világnapján

Kék fénnyel világították meg péntek este a közintézmények épületeit Jászboldogházán a gyermekjogok világnapja alkalmából. Ezzel a település csatlakozott az Unicef globális kezdeményezéséhez, melynek célja, hogy november 20-án felhívják a figyelmet a gyermekek jogaira.

Illés Anita

Fotó: Babinyecz János

Jászboldogháza tavaly elnyerte az Unicef Magyarország Gyerekbarát Település címet. Az önkormányzat, a gyerekekkel foglalkozó intézmények, a civil szervezetek és a szülők évtizedek óta közösen azon dolgoznak, hogy minél jobb körülményeket biztosítsanak a gyerekeknek.

Fotó: Babinyecz János

A díjjal együtt járó kétmillió forint egy részéből az óvoda közösségi terében új tornaszobát alakítottak ki, valamint udvari játékkonyhát készítettek. A Boldogházi Gyermekekért Alapítvány egy filagóriával, a Szülői Munkaközösség pedig egy rugós állatkával ajándékozta meg az intézményt. Az általános iskola folyósóira szintén az Unicef pályázat támogatásából padokat helyeztek ki.

Megszépült az iskola udvara is, ahová a Boldogházi Gyermekekért Alapítvány több filagóriát ajánlott fel, a diákok pedig játékokat festettek az aszfaltra. A szülők a padokat és a homokozót tették esztétikusabbá.

Fotó: Babinyecz János

A helyi könyvtár jelenleg a járványügyi korlátozások miatt nem látogatható, az újranyitáskor a gyermekrészleg új helyiségben, kibővített könyvválasztékkal fogadja olvasóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában