Ózongenerátort adományoztak a szolnoki vérellátó szolgálatnak

Több mint százan adtak vért kedden a megyeháza dísztermében megtartott véradáson. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai segítettek ilyen formán, ráadásul nem először.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Csabai István

– A kormányhivatali véradó nap, mondhatjuk, hogy hagyományos, hiszen minden évben megszervezzük. Az akcióval szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy mennyire fontos a véradás, s ebben a korlátozásokkal teli járványhelyzetben sem szabad megfeledkezni erről. Szolnok után majd Jászberényben, Karcagon és Kunszentmártonban is szerveznek véradást kollégáinknak – emelte ki dr. Berkó Attila.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott az eseményen egy másik nagyon fontos eseményről is beszámolt.

– Az NHSZ Szolnok felajánlásának köszönhetően átadhatunk egy ózongenerátort a Szolnoki Területi Vérellátónak. Reméljük, hogy ez a berendezés hozzájárul, hogy a szolgálat dolgozói minél biztonságosabban tudják végezni a munkájukat, bízunk benne, hogy nagy hasznukra lesz a fontos munkájuk során – mondta el a kormánymegbízott, aki Papp Lászlóval, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjével együtt adta át a berendezést Bucsus Erzsébetnek, a vérellátó szolgálat asszisztensének.

Ahogy azt Papp László elmondta, társaságuk a társadalmi felelősségvállalás keretében minden évben támogat helyi civil szervezeteket, most a véradási nap adta az ötletet, hogy a vérellátó szolgálat munkáját segítsék egy ózongenerátorral. Az ózont, erős oxidálóképességű vegyületet előállító berendezés nagyjából harminc négyzetméter alapterületű helyiségek fertőtlenítésére alkalmas. A Szolnoki Területi Vérellátó munkatársa kiemelte, nagyon hálásak, hiszen nagy szükségük van egy ilyen eszközre intézményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában