Kötet

2020.11.26. 14:00

Teljessé vált a cipőgyár története Martfűn

A közelmúltban mutatták be a Tisza cipőgyári történetek harmadik kötetét. A munkát a tavaszi járványügyi helyzet nehezítette.

P. Pusztai Nóra

– Bonyolultabb volt az anyaggyűjtés. A történetek beérkezési határidejének májust jelöltük ki, de júniusig elhúzódott, mire a negyvenegy szerző gondolatai megérkeztek. Volt olyan, hogy a ház előtt adták át a képeket, majd telefonon és internet segítségével egyeztettünk. Bár a kapcsolattartás nehézkesen ment, mégis sok lelkes egykori dolgozó segítette a kötet megjelenését – mesélte Máté Gizella, az egyik szerkesztő.

Mivel már az első alkalommal is úgy tervezték, hogy az lesz az egyetlen, így a kezdetektől a bezárásig végigjárták a gyárhoz kötődő eseményeket, a jelenlegiben a személyes érzések egészítették ki a képet.

– Sok olyan történet volt, amik az első kettőhöz képest más szemszögből mutattak rá a gyár életére. Az volt az érdekesség, hogy a harmadikban olyan emberek is leírták gondolataikat, akik szinte az első kapavágástól itt voltak. Őket az első kötetben szerettük volna, hogy megjelenjenek, de nem találtuk meg a családot, most viszont végre őket is elértük – emelte ki, majd hozzátette, a három kötettel teljessé vált a városi életet meghatározó cipőgyár története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában