Támogatás

2020.12.15. 20:00

A legszegényebbeken segítettek a hivatal munkatársai Tiszabőn

Legalább tíz, mélyszegénységben élő tiszabői családnak szereztek örömöt a napokban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársai. Jó állapotú, használt ruhákat vittek a helyi Család-és gyermekjóléti szolgálathoz, hogy onnan a leginkább rászorulókhoz kerüljenek.

Molnár-Révész Erika

A kormányhivatal munkatársainak adományát dr. Bánfi Zsuzsanna a kunhegyesi járás hivatalvezetője adta át Olajos Sándornénak, a tiszabői Család-és gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének

Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon örülünk ennek az adománynak, nagy szükség van rá ezen a településen – mondja mosolyogva Olajos Sándorné, a tiszabői Család-és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, miközben a dobozokból szebbnél-szebb ruhákat vesz elő.

Már tavaly is szerveztek ilyen gyűjtést az ország egyik legszegényebb településének a kormányhivatal dolgozói, de akkor is személyesen ki tudták vinni az ajándékot a családokhoz. Ezt most a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtenni, így a családsegítő szolgálat irodájába szállították az adományt a hozzá tartozó jókívánságokkal.

A kormányhivatal munkatársainak adományát dr. Bánfi Zsuzsanna a kunhegyesi járás hivatalvezetője adta át Olajos Sándornénak, a tiszabői Család-és gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének
Fotó: Beküldött fotó

– Körülbelül tíz családnak segít ez a tizenkét doboznyi, és több zsák ruhaadomány. A dobozokat, zsákokat lefertőtlenítjük, emelettett több napig áll majd mielőtt a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak segítségével kiszállítjuk az érintett családokhoz. Előtte persze átválogatjuk, külön a gyermek és külön a felnőtt méreteket – osztja meg a részleteket.

Az adventi adományt dr. Bánfi Zsuzsanna, a kunhegyesi járás hivatalvezetője adta át a település családsegítőjének, és Bruna Lászlónénak, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársának.

Bruna Lászlóné elmondta, a kétezer lelkes településen igyekeznek liszttel, maszkkal és fertőtlenítővel ellátni a lakosokat, de minden további segítséget szívesen fogadnak, mert sok a rászoruló.

– Szerencsére minden évben vannak jótevőink. Ez az ajándék most az egész év megkoronázása – fogalmazott.

A kormányhivatal munkatársai nem csak ebben az akcióban vesznek részt az ünnep közeledtével.

– A mostani adományozás mellett ahogy tavaly, idén is juttatunk ajándékokat a megye minden járásába. A rászorulóknak ezúttal is több tucatnyi, nagy értékű – játékokból, könyvekből, tartós élelmiszerből, édességből álló ajándékcsomagot állítottunk össze a tisztviselőink adományaiból. A csomagokat járásonként egyenlően osztjuk szét, minden járásba ugyanannyi jut. A családokat a járások vezetői választják ki, és ők is adják át a csomagokat – tájékoztatta hírportálunkat a kormányhivatal munkatársa.

Az ajándékokat ezekben hetekben viszik a ki a rászoruló családokhoz.

Év közben is sok a munka a családsegítőben

Az ország egyik legszegényebbnek tartott településén folyamatosan dolgoznak a családsegítő munkatársai.

– Sokan vannak akik nehezen boldogulnak a hivatalos ügyek intézésével. Rendszeresen segítünk a levelezésben, például a gyermekvédelmi ügyekben vagy lakástámogatásokhoz szükséges nyomtatványok kitöltésében. A családokhoz is kijárunk, és sajnos az is előfordul hogy ki kell emelni a gyermeket a családból – osztja meg tapasztalatait Olajos Sándorné, a tiszabői Család-és gyermekjóléti szolgálat munkatársa. Hozzáteszi, mindig ketten mennek ki egy családhoz, hiszen előfordul hogy bizalmatlanok velünk szemben.

– Nem tudjuk hogy az adott pillanatban milyen reakciót váltunk ki a szülőkből, hiszen sokan azt gondolják tévesen, hogy mi azonnal elvisszük a gyerekeket. Gyakran nehéz megmagyarázni hogy nem ezért jöttünk, mi csak segíteni akarunk – hangsúlyozza a szakember. Hozzátette, az idei karácsony örömteli a településen, hiszen minden család kap az önkormányzattól karácsonyi csomagot, melyben fertőtlenítő, tartós élelmiszer és édesség is lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában