SZOLNOK

2020.12.21. 14:20

Ajándékot küldenek a 24 órás szolgálatot teljesítőknek

Évek óta december 24-én megköszönik a 24 órás szolgálatot teljesítők munkáját. Bár idén a járvány közbeszólt, az ajándékozás nem marad el.

Rimóczi Ágnes

Szolnokon tartott sajtótájékoztató a város polgármesteri hivatal és a megyei közgyűlés

Fotó: Nagy Balázs

Szalay Ferenc polgármester és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke minden évben, december 24-én felkeresi a huszonnégy órás szolgálatot teljesítőket, hogy jelképes ajándékkal köszönje meg azok munkáját. A hagyományt idén felülírta a koronavírus-járvány, ám az ajándékozás nem marad el.

Amint azt Szolnok polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón kiemelte, a legfontosabb, hogy a közös gondolkozás örömét kapják meg a város azon cégei, intézményei, szervezetei, amelyek a nap huszonnégy órájában, az év 365 napjában szolgálatra, rendelkezésre állnak, vigyáznak az emberek biztonságára, egészségére.

– Még 1998-ban gondoltuk úgy, hogy ilyen módon nyilvánítunk köszönetet, s azóta évről-évre megtesszük. Együtt, a megyével közösen – hangsúlyozta Szalay Ferenc.

Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke ezen gondolatokat alátámasztva kiemelte, hogy ezeknek a szervezeteknek szükségük van arra, hogy tudják, a polgárok elégedettek a teljesítményükkel.

Fotó: Nagy Balázs

– Valóban azok vagyunk, s nem győzünk köszönetet mondani. Ezeket az ajándékcsomagokat a hálánk jeléül juttatjuk el azoknak a munkatársaknak, akik karácsonykor, szilveszterkor, ebben a megváltozott helyzetben is értünk dolgoznak – tette hozzá Hubai Imre.

Az ajándékozás keretében csomagot juttatnak el a rendőrséghez, a honvédséghez, a katasztrófavédelemhez, a büntetésvégrehajtáshoz és a polgári védelemhez. Csomagot kapnak a vasút, a mentőállomás, a népegészségügyi szolgálat munkatársai, valamint a Hetényi Géza és a Máv kórház dolgozói. Utóbbiakhoz némi pluszként kávét, teát és üdítőt is visznek karácsonyi ajándékként.

Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában