Jászkunság

2020.12.14. 11:30

Az ifjú párok számára sem volt kedvező 2020

Az idei év az esküvők számára sem kedvezett. A november 10-én megjelent kormányrendeletek alapján csak lakodalom nélkül lehet esküvőket megtartani.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Mint mindenhol a városházán is kötelező maszkban megjelenni, ahol a beléptető kapunál megmérik a családtagok aktuális testhőmérsékletét, illetve ki és belépéskor kötelező a kézfertőtlenítő használata is.

– Az esküvők jogszabály szerinti lebonyolítása ugyanúgy zajlik, mint eddig is. A legújabb intézkedések alapján működünk – mondja Stiegler Beáta, szolnoki városháza általános igazgatási osztályvezetője.

– A jelenlévők száma korlátozott ebben az időszakban, így a rendezvényen a házasulandók közeli hozzátartozói vehetnek részt, akik a szülők, nagyszülők, testvérek és gyerekeik lehetnek. Minden intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy biztonságos körülményeket tudjunk biztosítani. Hónapokkal ezelőtt átrendeztük a házasságkötő termet. A székeket távolabb helyeztük egymástól, messzebb állnak a tanúk és az ifjú pár az anyakönyvvezetőtől. Valamint azokon a napokon, amikor házasságkötés van, a nap végén ózongenerátorral fertőtlenítjük a termet.

Ez alaposan megnehezíti és újratervezésre kényszeríti az ifjú párokat, mégis vannak, akik nem várnak a lakodalomra, hisz rögtön családot szeretnének alapítani.

– Szerencsére a párok többsége megértő és közreműködő az intézkedésekkel kapcsolatban. Érzékeljük, hogy nem mindennapos a helyzet, olyan sok idő eltelt ebből az évből, hogy szinte már kezdjük megszokni a jelenlegi helyzetet. Mindezek ellenére azt tapasztaljuk, hogy a párok többsége közreműködően és támogatóan fordul felénk – folytatja Beáta.

Az idei évi statisztikák alapján nőtt a megyeszékhelyen házasulandók száma tavalyhoz képest.

Idén ugyanis négyszázharminc esküvőt regisztráltak egészen november végéig, míg tavaly egész évben négyszázötvenhárom rendezvényt tartottak meg.

Sok esküvőt lemondtak, viszont ennél is többen reménykednek abban, hogy mihamarabb visszatér minden a normális kerékvágásba. Éppen ezért vannak akik csúsztatják az időpontot bízva abban, hogy jövőre minden elképzelésük megvalósulhat. Sokan mások pedig a szertartást megtartják szűk körben és jövőre bepótolják a lakodalmat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában