adóemelés

2020.12.02. 07:00

Életbe lép a módosított adórendelet Jászberényben

Aláírta a helyi adókról szóló rendelet módosítást Budai Lóránt polgármester hétfőn – közölte közösségi oldalán a városvezető.

Illés Anita

A jóváhagyott előterjesztés szerint a vagyoni típusú adók, így az építményadó és a telekadó differenciált mértékben emelkedik.

A helyi iparűzési adó alóli mentesség alapja kétmillió forintról két és fél millió forintra növekedik. Változik a helyi iparűzési adó mértéke is, 1,9 százalékról 2 százalékra nő.

A magánszemélyek kommunális adója úgy módosul, hogy a 100-140 négyzetméter nagyságú lakások után nem kell megfizetni ezt az adót. A rendelet január elsejétől lép hatályba. Mint arról korábban beszámoltunk, az adórendelet módosítás terve éles politikai vitákat váltott ki az elmúlt hetekben. A helyi Fidesz frakció a vállalkozások és a lakosság nevében határozottan ellenezte az adóemelést. A polgármester szerint kénytelek ezt meglépni többek között a helyi iparűzési adót érintő, a gazdaságban végbemenő negatív változások, a központi megszorítások miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában