szolnok / galériával frissítve

2020.12.15. 19:00

Kamerákkal előznék meg a rongálásokat a kápolna melletti parkban

Befejeződött a Xavéri Szent Ferenc kápolna melletti park felújítása. A rendbe hozott területet kedden ünnepélyes keretek között adták át.

Hartai Gergely

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy számos területen változott a több száz éves szakrális épület környezete. A közbiztonság növelése érdekében három csomópontos térfigyelőkamera-rendszert alakítottak ki. Felújították a közvilágítást, melynek eredményeként korszerű led technológiával világítják meg a kápolnát és környezetét.

A fejlesztések végeztével 600 négyzetméter zöldfelület újult meg gyepszőnyeg terítésével, és automata öntözőrendszer telepítésével. A zöldfelületre ugyanakkor két gömbmeggy díszfát is ültettek, valamint helyreállították az utcabútorokat.

Örömmel értesült a megvalósult fejlesztésekről Szűcs József, a Xavéri Szent Ferenc Kápolnáért Alapítvány elnöke is. Mint mondta, a lezárult beruházás óriási előrelépés a kápolna életében. Korábban ugyanis méltatlan események színtere volt a terület.

– Bízunk benne, hogy a helyszínen elhelyezett világítás és kamerarendszer segítségével meg tudjuk előzni a jövőbeni rongálásokat.

– Mondhatjuk, hogy a hely szelleméhez méltó körülmények jöttek itt létre. Egyúttal egy más hangulatú terület, egy érték született Szolnokon. A világítás, azt gondolom, mind esztétikai, mind vagyonvédelmi szempontból kiváló lett... – fogalmazott a vezető.

Majd hozzátette, bár elégedett a munkálatok eredményével, a biztató fejlesztéseket követően is félti a környéket a vandalizmustól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában