Lélekemelő: újra láthatják szeretteiket az idősek otthona lakói

Egy átlátszó plexivel elválasztott, fedett és fűtött mobilházban biztosítják december elsejétől az idősek látogatását a Gondozási Központban, Jászfényszarun.

Illés Anita

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A „látogató házat” az önkormányzat támogatásával úgy alakították ki a GAMESZ munkatársai, hogy az megfelel a szigorú járványügyi szabályoknak. A mobilházat a Gondozási Központ udvarán helyezték el, ahol biztonságosan találkozhatnak a fennjáró idősek szeretteikkel a koronavírus-járvány idején. A látogatási tilalom az időseket és a hozzátartozókat is megviseli lelkileg. A látogató ház nem pótolja ugyan az ölelést, az érintést, ám a találkozás lehetősége korlátok között is pozitívan hat a gondozottak mentális egészségére ebben a nehéz időszakban.

Látogatásra minden kedden délelőtt 9-től 11 óráig és csütörtökön délután 14 és 16 óra között van lehetőség előzetes időpont egyeztetés alapján. A látogatás ideje tizenöt perc, s ez idő alatt a gondozók csomagot is átvesznek az ellátottak részére. Az idősek otthona közösségi oldalán felhívták a figyelmet azonban arra, hogy a csomag elsősorban alapvető tisztálkodási és higiéniás termékeket és olyan gyárilag csomagolt élelmiszereket, vitaminokat tartalmazhat, melyeket fertőtleníteni lehet.

Házi készítésű ételt továbbra sem lehet vinni az otthonba.

A fekvőbetegek kapcsolattartását előzetes telefonos egyeztetés után videóhívásban biztosítják az intézmény munkatársai. Erre egyébként továbbra is minden lakónak lehetősége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában